MC-Skene

Motopediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Mikä on MC?

Mitä tarkoittaa MC?

MC tarkoittaa "Motorcycle Club", joskin eräissä hyvin vanhoissa dokumenteissa annetaan merkitykseksi myös "Motorcycle Corporation". Merkitys lyhenteen takana on suurempi käsittäen moninaisia asioita.

Pelkistettynä kyseessä on hyvin järjestäytynyt moottoripyöräilijöiden veljeskunta, jossa on vähintään 5 jäsentä.

Jäsenet.

Alussa kun käyt klubilla ja otat klubin ajoihin osaa, olet ns. hangaround - hengailija. Virallinen pyrkiminen jäseneksi alkaa koejäsenyyden, eli ns. prospect –ajan kautta. Tuolloin saat jo kantaa osia kerhon tunnuksista ja sinun kuuluu nyt osoittaa luotettavuutesi klubin piirissä. Sitten jonain päivänä saat täydet tunnukset ja olet täysivaltainen member - jäsen. MC-kerhoihin ei osteta jäsenyyttä vuosimaksulla vaan jäsenyys ansaitaan.


BIKER UNION FINLAND

"Biker Union Finland" on suomalaisten MC-kerhojen sivusto, johon on koottu ajankohtaista tietoa MC-kerhoista, tapahtumista, ja yhdessä päätetyistä asioista. [1]


Kerhojen yhteystiedot

BUF-sivusto ylläpitää luetteloa MC-kerhoista, jotka on hyväksytty Biker Meetingeissä.

Myös Chopper Web tarjoaa yhteystietoja [2]

Ohjeita aloittaville kerhoille

Kuinka perustetaan MC?

MC kerhon perustaminen ja tunnusten ottaminen ei hoidu yhdessä yössä. Ryhmän tulee olla kiinteä ja omaksua MC-piirien henki ja arvostus. Parhaiten asia etenee ajellessa ensin yhdessä jonkun aikaa ilman tunnuksia, sekä vieraillessa lähiseudun klubeilla.

Nähdä ja tulla nähdyksi, tulla juttuun muiden klubien kanssa, niin ongelmia ei sitten myöhemminkään synny. Jotkut MC-klubit saattavat pitää kiinni reviireistään.


Ohjeita aloittaville kerhoille, hyväksytty Biker Meetingissä 13.9.2008:

 • Kerhossa on oltava vähintään 5 jäsentä, ja näillä kaikilla moottoripyörä.
 • Kerhotila ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
 • Ennenkuin kerho voi kantaa liivejä joissa on selkämerkit, on sen saatava hyväksyntä Biker Meetingissä.


LYHENTEET, JOIDEN KÄYTTÖ ON RAJATTU:

 • BMC (Bandidos MC)
 • CMC (Cannonball MC)
 • HAMC (Hells Angels MC)


Asiasta paljon tietoa englannin kielellä [3]

Liivit, selkämerkit ja värit

Millaisia värejä saan kantaa?

Liivit, selkämerkit ja värit: Colour, color tai "värit" ovat klubin vaakuna.

 • Uuden kerhon on esitettävä liivinsä Biker Meetingissä ja saatava niille hyväksyntä.
 • "Värit" tarkoittaa kerhon vaakunaa, eli kokonaisuutta joka normaalisti muodostuu kolmesta osasta:

kerhon nimestä, tunnuskuvasta ja paikkakunnasta. Lisäksi tulevat kirjaimet "MC". MC-kerhot eivät yleisesti ottaen hyväksy omien väriensä kopioimista.

Perustettaessa uutta MC-kerhoa, joka aikoo käyttää tunnuksia liivissään, on syytä käydä esittäytymässä Biker Meetingissä. Siellä viimeistään ilmenee onko värit jo varattu taikka liian lähellä toisen kerhon merkkejä jolloin pyydetään asiaan muutosta. Näin vältetään turhat keskustelut yms. jälkeenpäin klubin tai kerhon tunnuksista ja merkeistä.

 • Lisäinformaatiota selkämerkkien ja värien valinnasta saa mm Walhalla MCltä
 • On sovittu, että mustavalkoinen ja valkomusta ovat ns. "neutraaleja" värejä.
 • Kun liiveille on saatu hyväksyntä Biker Meetingissä, pitää kerhon toimittaa niistä kuva "Colors in Finland" -sivuston ylläpitäjälle.

Biker Meeting

Biker Meetingit ovat MC-kerhojen välisiä kokouksia, joissa käsitellään alan ajankohtaisia asioita, hyväksytään uudet kerhot ja näiden tunnukset, kerrotaan tapahtumista.

Biker Meetingejä pidetään tavallisesti kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kokousmuistio postitetaan läsnäolleille kerhoille, pyydettäessä myös poissaolleille.

Jos kerho haluaa jonkin asian käsiteltäväksi seuraavassa Biker Meetingissä, pitää ottaa yhteys kerhoon jolla on seuraavan Biker Meetingin järjestelyvastuu.

Biker Meetingin kulloinenkin tuleva järjestäjä (yhteystietoineen) löytyy Biker Union Finlandin tapahtumakalenterista.[4]

Lisäksi on alueellisia kokouksia.