HD FLHTCUI Electra 2000 CRUISE MISSING

Kaikki ne tekniikka-aiheet jotka eivät sovi suoraan johonkin muuhun aihealueeseen.

Valvojat: Pertti, pressa

Nakki70
Viestit: 5
Liittynyt: 11:59 24.05.2022.

HD FLHTCUI Electra 2000 CRUISE MISSING

Viesti Kirjoittaja Nakki70 »

Siis pyörässä ei toimi kierrosluku mittari, siihen tulee virtaa ihan ok ja polttoainemittarin merkkivalo toimii, se on varmaan yhteydessä siihen ettei vakkarin säädin toimii. Onko maallikolla mahdollista korjata asiaa? Varmaankin huoltoon ja Kone piuhan päähan? Loppuuko yleismittarin ja sähkömiehen opit tähän?
Avatar
Joe Cool
Viestit: 5900
Liittynyt: 01:26 14.08.2006.
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: HD FLHTCUI Electra 2000 CRUISE MISSING

Viesti Kirjoittaja Joe Cool »

Hae se korjausmanuaali netistä. Siinä on sitten 15 sivua cruisesta, sen testaamisesta ja säätämisestä. Uskoisin kieppimittarin toimimattomuuden olevan yksi syy siihen. Siinä evolaisen oppaassa jo sanotaan, missä malleissa sitä signaalia haetaan mistäkin. TC lienee jo mutkikkaampi, mutta ohjeita varmasti löytyy.

Piuhan päässä se tuskin ratkeaa, taitaa tarvita enemmän testaamista ja korjaamista asia kerrallaan. Toki piuhan jatkona saa tietoa irti, mutta saako sitä ratkaisevaa.

En osaa sanoa, kuka Oulun suunnalla noita vanhoja fiksaisi, merkkiliikkeeseen en ekana luottaisi. Vuosituhannen vaihteen vehkeet ovat uusia vanhojen ropaajille ja vanhoja uusien korjaajille ja ehk jopa diagnoosiohjelmiin. Ne kun eivät osaa välttämättä kertoa edes uudenkarheiden (esim. 2016) kaikkia vikoja.
Joe Cool Has Left The Building 8) - Joella on vasemmanpuoleinen rakennus :mrgreen:
Avatar
Kiwi
Viestit: 2159
Liittynyt: 22:09 18.01.2010.
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Re: HD FLHTCUI Electra 2000 CRUISE MISSING

Viesti Kirjoittaja Kiwi »

Nuo ensimmäiset diagnostiikkavehkeet on tosiaan hieman hankalia, pyörän kyllä saa uudempiin kiinni mutta ei ne mitään oikein auta. Mittarin diagnosoinnissa service manual taitaa sanoa ohjeet Kanalaaserin (Scanalyzer) käyttöön mutta niitäkään ei ihan kaikkialta enää löydy.

Cruisessa on oma ”diagnostiikka tila”, tässä pikaiset muistelmat kuinka siihen päästään:

Virta pois, cruise katkaisija ON. Pidä cruisen SET/RES nappia SET asennossa, käännä virta päälle. Pitäen edelleen SET nappia pohjassa, cruisen merkkivalon pitäisi palaa, napin vapauttamalla sammua.

Tässä nyt olisi ensimmäinen testi, tuo valohan on muistaakseni kierroslukumittarissa, joten voi olla ettei se syty. Mikäli valo syttyy muttei sammu SET napin vapautuksella, on SET/RES katkaisijassa tai johdoissa jotain vikaa (manuaalin ohjeen mukaan).

Edit: Lunttasin vielä vähän, mikäli valo ei syty voi vikaa olla jossain näistä:
SET/RES katkaisija viallinen tai väärin kytketty
Johto hajalla/poikki katkaisijalle tai cruise moduulille
Valo palanut tai kytketty väärin (maa-ohjattu moduulilta)
Cruise moduulin liitin irti
Cruise katkaisija tai sen johdot vialliset
Cruise moduulilla ei maa-kontaktia E-navassa
Jarruvalo palaa kokoajan
Kaasuvaijerit liian kireällä
Avatar
Kiwi
Viestit: 2159
Liittynyt: 22:09 18.01.2010.
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Re: HD FLHTCUI Electra 2000 CRUISE MISSING

Viesti Kirjoittaja Kiwi »

Meni vähän pitkäksi tämä vastaus mutta mikäli edellisessä viestissä olleet kohdat on läpäisty, on tässä listaa seuraavista toimenpiteistä:

Edelleen ollaan tuossa Cruise diagnostiikkatilassa, SET-napin jälkeen testataan RES-puoli, toiminta pitäisi olla kuten SET-napilla.

Seuraavana vuorossa on kaasukahvan kiinnipäin kääntö, jolla testataan palautusvaijerissa olevan katkaisijan toiminta. Edelleen valon tulisi palaa kun kaasua pitää kiinni.

Sitten päästään testaamaan jarruvalokatkaisijat, ensin etujarru, toiminta taas kuten edellä.

Jalkajarrua tulee painaa noin 5 sekuntia, kunnes tuo mittarin valo sammuu. Jarrun päästämällä cruise moduulin pitäisi avata kaasua noin 20%, ja jarrua painamalla kaasun tulisi palautua nolla-asentoon.

Seuraava vaihe onkin sitten hankalampi, liikuta pyörää eteen tai taaksepäin yli 5 mph, tässä olisi helppoa jos takapyörä olisi valmiiksi ylhäällä. Cruise merkkivalon pitäisi vilkkua kun nopeusmittari aktivoituu.

Seuraavaksi napataan cruise pääkatkaisija off-asentoon ja laitetaan pyörä käyntiin. Cruise valon pitäisi vilkkua. Diagnostiikkatilasta poistutaan pitämällä SET-nappia hetken pohjassa.
Nakki70
Viestit: 5
Liittynyt: 11:59 24.05.2022.

Re: HD FLHTCUI Electra 2000 CRUISE MISSING

Viesti Kirjoittaja Nakki70 »

Kiitokset hurjasti viesteistä ja ohjeista, kun kierrosluku mittariin saadaan signaali ja uusi kaasuvaijeri niin ollaan varmaan lähellä ongelman ratkaisua. Kaikki muu kierrosluku mittarissa toimii, mutta tuon signaalin mittaaminen on vähän hankalaa. Mittarille tuleva signaali lähtee joltakin yksiköitä ja jos sieltä signaali ei lähde niin onkin vähän isompi ongelma. Onneksi on vielä kesään vähän matkaa😊😊
Vastaa Viestiin