Sporster 883 -06 moottori kilkattaa

Moottori, vaihteisto, ensiöveto, toisioveto, startti

Valvojat: Pertti, pressa

Tuomasedvard
Viestit: 1
Liittynyt: 00:00 07.06.2019.

Sporster 883 -06 moottori kilkattaa

Viesti Kirjoittaja Tuomasedvard »

Kevään alussa hankin Sportster xl 883 vuosmallia 2006 ja kilometrejä siinä on noin 9500. Pyörä on toiminut vallan mainioisti ja pientä meikkiä on tullut laitettua. Noin kaksi viikkoa sitten asensin pyörään halpamallin suoran putken sekä uuden hengittävämmän ilmansuodattimen. Pyörää ei ole käytetty säädätettävänä.

Noin 2-4 päivää asennuksen jälkeen moottori on alkanut pitämään ihmeellistä kilkatusta ilmansuodattimen puolelta. En ole kovin seppä tekniikan kanssa, joten termit ja osien oikeita nimiä en osaa nimetä. Kuitenkin kilkatus on melko kovaa, enkä osaa tarkasti paikantaa sen lähdettä. Jollain tavalla tuntuu, että ääni lähtisi putkiston ja moottorin kiinnityskohdasta? Kilkatus kuuluu kylmällä sekä lämpimällä koneella. Moottori toimii muuten täysin normaalisti.

Onko tässä syytä huoleen, vai saattaisiko jokin putkiston osa vain hakata moottoriin ja aiheuttaa kilkatuksen?
Avatar
UrpoTJ
Viestit: 1604
Liittynyt: 20:14 14.11.2010.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Sporster 883 -06 moottori kilkattaa

Viesti Kirjoittaja UrpoTJ »

Kyllä voi näin olla. Saattaa olla erittäin hankala paikallistaa moista resonanssia. Bilteman tai jonkun muun moottoristetoskooppi on paikallistamiseen näpsä laite jos naputukset tulevat koneen sisältä. Katso nyt kaikki pakoputken pultit ja mutterit vielä kerran.

Kuinka tuttu laite Sportsteri on? Jos ei ole kovin tuttu, kannattaisi ehkä kuunteluttaa jollain kokeneemmalla, ettei vaan ole kyse "ominaisuudesta", nämä eivät ole hiljaisimmasta päästä...
Avatar
UrpoTJ
Viestit: 1604
Liittynyt: 20:14 14.11.2010.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Sporster 883 -06 moottori kilkattaa

Viesti Kirjoittaja UrpoTJ »

Niin vielä, olet varma että uusi ääni alkoi vasta muutaman päivän päästä, ettei siis ollut heti vermeiden vaihdon jälkeen? Ilmansuodatin vaimentaa imuääntä, mutta että voisiko väljempi suodatin aiheuttaa mekaanisten äänien voimistumista, en tiedä.

Seoksethan muuttuivat tai siis seosten suhde imu- ja pakopuoleen. Oletko meinannut käydä säädättämässä?

Jos on alle 10.000 km ajettu kone niin ei siinä kyllä vikaa muuten pitäisi olla.

Pakoputken lisäksi voisi käpistellä kaikkia mahdollisia muitakin kohtia ettei ole mikään löysällä.
Avatar
JKKo
Viestit: 1726
Liittynyt: 09:42 07.05.2002.
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sporster 883 -06 moottori kilkattaa

Viesti Kirjoittaja JKKo »

Etsi ääntä viimeksi asennetuista osista. Kokeneimmilla on "stetoskoopit" mutta kyllä se äänilähde löytyy ilmankin. Joku asennettu osa on löysällä tai niin likellä että hakkaavat vastatusten.

Ostin Dynani melkein uutena vuonna 2009. Joku porilainen oli tilannut edellisenä syksynä moisen vtwincitystä, ajanut keväällä Poriin ja todennut "ei mieleiseksi" ja laittoi samantein myyntiin nettimotoon. Mä olin siellä nettimotossa just kurkkimassa ja niin pyörä vaihtoi omistajaa samantein.

Pyörään oli diilerin toimesta laitettu Rushin vaimentimien taiwaalliset kopiot. Ei ne "huonot" olleet jos kriteeri oli äänenpaine. Myyjä antoi originaalit mukaan. Läksin kohti kotia tuskaillen meteliä ja tehden päätöstä palauttaa pyörä orkkisvaimentimille. En ole varma ehdinkö rekisteröidä helinöitä kun toinen tarvikevaimentaja päätti antautua ns täydessä laukassa ampuen huilun niin kaukaksi metsään, ettei sitä koskaan löytynyt.

Tarinan opetus on se, että just uusissa osissa niitä löysiä ruuveja riittää.
'91 883/1200/turbo 2001=>
'09 Street Bob 2009=>
Avatar
Sepixlh
Viestit: 4218
Liittynyt: 08:26 22.04.2002.
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Re: Sporster 883 -06 moottori kilkattaa

Viesti Kirjoittaja Sepixlh »

Kannattaa myös huomioida että jos ole vaihtanut samoihin aikoihin myös kypärän, äänet kuuluvat eritavalla eri kypärä merkkeihin ja malleihin
You live more in 5 minutes on a bike like this going flatout, than some people live in a lifetime.
-Burt Munro
Vastaa Viestiin