Asvalttityöt ahdistaa

Keskustelualue H-D harrastajille

Valvojat: Pertti, pressa

Avatar
UrpoTJ
Viestit: 1614
Liittynyt: 20:14 14.11.2010.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Asvalttityöt ahdistaa

Viesti Kirjoittaja UrpoTJ »

En ole tienpidon ammattilainen, mutta mututuntumalla yleensä jos pintaa on rouhittu, on työmailla rajoitus 60 km/h, ei välttämättä 80, jos on vaikkapa teräviä leikkausrajoja tms.

Yleensäkin rampeilla ja liittymissä on 80 km/h rajoitus jos ei ole liikennemerkillä toisin osoitettu. Monihan luulee että kun rampille siirtyy, on voimassa "päätien" rajoitus mutta näinhän ei ole.

Mutta jos ko. rampilla on ollut 100 km/h rajoitus ja sitä on nyt työmaan takia alennettu 80 km/h niin hyvä.

Mutta kun on tuollainen Veijon kuvaama temppu tehty, niin eihän tuolla liikennemerkillä synninpäästöä saa. Paikka on vaarallinen 60 ajaessakin.

Hyvä että päällystetään. Pirkanmaalla oli jo viime kesänä aiempia enemmän päällystystöitä. Tänä kesänä on ollut vieläkin enemmän, sellainen on ainakin tuntuma. Moni paikka on hyvässä kunnossa. Valitettavan moni paikka ei kylläkään vielä ole ja niitä hengenvaarallisia reikiä saa raportoida Tienkäyttäjän linjalle joka viikko.
Avatar
Pave.
Viestit: 1215
Liittynyt: 19:08 05.10.2012.
Paikkakunta: Multian ja Kolhon puolivälissä

Re: Asvalttityöt ahdistaa

Viesti Kirjoittaja Pave. »

Veijo Esso kirjoitti: 22:04 05.09.2018. Kotimatkalla kävin tarkastamassa ja oli 80 rajoitus tietyömerkin kera heti rampin alussa.

Toivotaan, että palaute menee perille ja jatkossa tekevät loivennukset, jotta kaksipyöräisilläkin pääsee järkevästi työmaiden kohdalta ajamaan.
On ihan sama onko rampilla nopeusrajoitus vaikka alennettu 50 sen tietyömerkin kanssa, kun tuollainen jyrsitty reuna vaatisi lisäksi liikennemerkin korkea reuna Kuva , koska se liittyminen siihen moottoritiehen ei ole kohtisuorassa ja aiheuttaa kaksipyöräiselle todellisen vaaratilanteen!
Jos tuollaisen n.5cm oleva jyrsitty reuna ilman loivennusta on tien poikki se vaan tuntuu ikävältä mutta ei aiheuta samanlaist vaaratilannetta kuin tuollaisessa paikassa.

Lisätääs vielä: Tilannehan on tuollaisessa liittymässä sama kuin kaksikaistaisella ajoradalla kaistaa vaihtaessa, ja jos niissäkin on jyrsitty vaan toinen kaista, niin silloinkin käytetään tuota samaa (korkea reuna) liikennemerkkiä varoittamaan asiasta!
R.I.P Jaska - Motoristi
Romu on rautaa ja rauta on romua - romurautaa!
"Asiantuntija"lausuntoja kalliilla, takuuta ei anneta!
Avatar
Veijo Esso
Viestit: 1100
Liittynyt: 12:09 07.09.2016.
Paikkakunta: Rajamäki
Viesti:

Re: Asvalttityöt ahdistaa

Viesti Kirjoittaja Veijo Esso »

Tänä aamuna tuo liikennemerkki oli lisätty, mutta ei sekään rampille, vaan ennen ramppia. Eikä ollut lisäkilpeä, että on kääntyvässä suunnassa. Vähän turha tuokin, kun ei ollut enää mitään reunoja, vaan uusi liukkaana kiiltelevä asvaltti. Eiköhän siishen liukkausmerkki saada kun ensimmäinen vetää pitkäksi kääntyessään. :lol:
XL 883C -07 | FLSTF -98
Vastaa Viestiin