Tärykiillotus?

Kaikki ne tekniikka-aiheet jotka eivät sovi suoraan johonkin muuhun aihealueeseen.

Valvojat: Pertti, pressa

-JK-
Viestit: 10
Liittynyt: 15:28 15.03.2007.

Tärykiillotus?

Viesti Kirjoittaja -JK- »

Elikkäpä, kellään tietoa/kokemuksia tärykiillotuksesta ja tärykiillotuskoneista?

Tuolta roadmachinen sivuilta ja Cermakromen kiillotuksesta ajatus sitten lähti: "krominkiilto saadaan aikaiseksi vain tärykiillotuskoneella"

Että millä, tärykiillotuskoneella?!? Pikainen googletus ja idea selvillä: Raetta perhanasti tärisevään astiaan ja kääkäleet kyytiin, muutama tunti odottelua ja sitten onkin jo valmista, noin teoriassa.. loistavaa!

Käykö koneeksi esimerkiksi tämä toiminta-ampujien sivuilla hylsyjen puhdistukseen rakennettu "savolaismalli"? Sen verran on Koneen näköä, että ihan mielenkiinnosta pitänee kasailla! :twisted:

Entäpä alumiinin/rosterin jne puhdistus että kiillotus tuolla ihmepadalla?? Sopivaa raetta ja piiiitkää hurinaa: tulosta tulee varmasti, mutta millaista?
Avatar
juky2200
Viestit: 273
Liittynyt: 10:48 29.05.2003.
Paikkakunta: kajaani

tärytin..

Viesti Kirjoittaja juky2200 »

Jos päätät rakentaa härvelin, niin kerro ihmeessä tulokset!!! Alumiinin luulisi kiillottuvan melkein samoilla aineilla, mutta rosteriin tarvitaan jo vähän voimakkaanpia aineita?!? --> teräsvillaa joukkoon :lol:
Don Quijote
Viestit: 980
Liittynyt: 13:10 10.10.2003.

Viesti Kirjoittaja Don Quijote »

Jossain Biker Build Offissa kiillotettiin runko upottamalla se jonkunlaiseen kaukaloon jossa kulki jotain keraamipalleroita jatkuvana virtana. Siinä runko sitten kiillottui melkoisen kiiltäväksi. Muistaakseni runkoon oli ensin tehty jonkunlainen alumiiniruiskutus pintaan ja lopuksi se kiillotettiin tuolla keraamihärvelillä. Taisi olla Exilen pyörä työn alla...

Onko tässä samasta ideasta kyse?
eitulemieleenmitäänhyvää
Viestit: 12
Liittynyt: 15:54 27.09.2006.

Viesti Kirjoittaja eitulemieleenmitäänhyvää »

Hotelleissa käytetään samalla periaatteella toimivia ruokailuvälineiden kiillotuskoneita. Märät haarukat tiskikoneessta laitteeseen jossa semmoista korkkipurua, tärinä liikuttaa niitä eteenpäin ja toisestapäästä tippuu kuivat ja kiiltävät haarukat laatikkoon. Eli voiskohan alan liikkeistä kysellä sitä purua ja onko eri materiaaleille omat purunsa. Kannattaa laittaa myllyyn yksi osa kerrallaan muuten osat osuvat toisiinsa ja tulevat erittäin koloisiksi.
Hessu
Viestit: 1049
Liittynyt: 07:52 16.06.2003.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hessu »

On kokemusta, kun nykyisessä ja edellisessä työpaikassa on kyseisiä vehkeitä.
Noita tärykiillotuskoneen papanoita on monenlaisia eri tarkoituksiin.
Toi korkki juttu oli uus mulle. Polttoleikkauskuonan poistoon käytetään jopa sepeliä.

Kiillotus on vähän liiottelua puhua tossa menetelmässä. Ei näillä meidän duunin vehkeillä ainakaan alumiinia kiiltäväksi saa. Lähinnä putsattua hyvin. Prätkän osien hyvässä kiillotuksessa tärkeätä on saada pinta tasaiseksi. Toi menetelmä ei sitä tee.

Toi Cermakrome eli teollisuudessa nimeltään Sermetel pinnoitus on vähän eri juttu. Sitä kun ei perinteisellä kiillotusmenetelmällä saa millään oikein hyväksi. Oon kokeillu monilla eri kiillotusaineilla ja menetelmillä.
Síihen paras konsti on just toi tärytys oikeanlaisella papanalla ja nesteellä. Toinen hyvä konsti on märkälasikuulapuhallus. Eli lasikuulan ja vedensekotus.
Kotikonstein mun mielestä tohon Sermeteliin paras on ensin messinkiharjalla ja perään käsin Autosolilla.

Ja jos nyt joku saa miinotettua johonkin tärykoneeseen Cermakromella maalatun osan. Vinkkinä, sellaseen pyöreeseen tärykiillotuskoneeseen, joka hiljakseen pyörii keskisalkonsa ympäri,(aika moni on sellainen) ei kandee laittaa kuin vanteita. Muut pakkautuu sitä salkoa vasten ja hakkautuu pinta pilalle.

Nää on mun kokemuksia menetelmästä. Eli minusta ei voita perinteistä raakaa kiillotusduunia, eikä ole mikään oikotie.
Kopsu
Viestit: 2
Liittynyt: 16:15 22.05.2014.

Re: Tärykiillotus?

Viesti Kirjoittaja Kopsu »

Moi , teemme täry kiilloitusta . Olemme työstäneet palpn moottoripyörien osia . Alumiini erittäin herkkä jos kiillottaa liikaa mene yli ja jälki mustaa . Teemme myös laser kuvia osiin . Ks yht tiedot yms www. Kopsu.com kiillotus hki terv t koponen
Avatar
kesämopo
Viestit: 145
Liittynyt: 21:14 21.05.2011.
Viesti:

Re: Tärykiillotus?

Viesti Kirjoittaja kesämopo »

Näytätte olevan uistinfirma- mikähän on paino/kokoraja kiillotettavalle kikalleelle?
Jesus saves lives, loud pipes just sound awesome
Röpöttäjä
Viestit: 1736
Liittynyt: 09:07 23.04.2006.
Paikkakunta: Siilinjärvi
Viesti:

Re: Tärykiillotus?

Viesti Kirjoittaja Röpöttäjä »

Jälleenlataus hommissa käytetään hylsyjen kiillotuskonetta. Se puhdistaa ja kiillottaa hylsyt kirkkaiksi. Rouheita on monen laisia mm, korkkia, simpukankuorirouhetta, lasirouhetta, puuta, muovia, keramiikkaa yms. Lisäksi rouheeseen kaadetaan kiilloitus ja puhdistusainetta esim. Dillon sinistä mönjää joka haisee voimakkaasti ammonjakille...... Kiilloituskone on jousien varassa oleva pyöreä pohjainen muovinen pytty, jota epäkeskoakselilla varustettu sähkömoottori tärisyttää. Muovinen pytty ei kulu. Mulla Hornady
Messinkiosista tulee siistejä ja kiiltäviä. Samoin muistakin osista. Ruoheen koostumus ja materiaali ratkaisee tuleeko matta sileä vai kirkas vai matta samea.
http://www.youtube.com/watch?v=hcE4s0prn_4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=hZ97eFP4tVs" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=eyea40cnVWE" onclick="window.open(this.href);return false;
Vastaa Viestiin