Nykivä ajo/kone

Kaikki ne tekniikka-aiheet jotka eivät sovi suoraan johonkin muuhun aihealueeseen.

Valvojat: Pertti, pressa

Antzon
Viestit: 1
Liittynyt: 07:21 26.07.2013.

Nykivä ajo/kone

Viesti Kirjoittaja Antzon »

Hei, onko kellään vinkkiä missä "vika" voisi piillä kun vm10 dyna wide gliden meno on nykivää pikkuvaihteilla. Tarkoitan siis sitä, että kun esim 2-vaihteella antaa tasaisella rullata ilman kaasua, ja sitten lähtee kiihdyttämään ihan pintakaasulla niin kone nykäisee niin että meinaa ranteet katketa. Sitten kun lasket kaasun pois, niin meinaa heittää tangon yli. Sama periaatteessa 3-vaihteella, mutta suuremmissa nopeuksissa tuollaista edes-takas nykimistä ei esiinny. Samoin ylämäissä ei tuota esiinny, mutta jos tekee moottorijarrutusta alamäkeen 2-3 vaihteella ja kääntää hiemankin kaasua niin seuraa taas kauhea nykäisy. Meininki on kuin Iron Maidenin konsertissa kun moshaa, pää heiluu eteen-taakse.

Pärrään ei ole tehty mitään muutoksia alkuperäisestä, eikä siinä esiinny mitään kolinoita tai paukkeita, hihnan kireys on ok.
Pertti
Viestit: 5961
Liittynyt: 21:11 28.09.2004.
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Nykivä ajo/kone

Viesti Kirjoittaja Pertti »

Millä lailla tuo käyttäytyminen alkoi, tuliko kerralla, vai pikkuhiljaa?
Osaava huoltomies varmaan koeajon perusteella voisi jotakin keksiä.

Ensiöketjun kireyden ensin tarkastaisin, jos moottori tuntuu käyvän puhtaasti.

Jos moottorin käynti ontuu, pitää varmaan ottaa huoltoliikkeeseen yhteyttä. Läppärillä sitten tutkivat ja saavat ajettua jotakin uusia softiakin ainakin kokeeksi. Noille tietokoneruiskuille on aika vähän kotikonsteja olemassa.
moderattori

Romu rauhoittaa!
Avatar
Mopopoika -65
Viestit: 2110
Liittynyt: 08:42 07.05.2003.
Paikkakunta: Vantaa-Pirkkala
Viesti:

Re: Nykivä ajo/kone

Viesti Kirjoittaja Mopopoika -65 »

Antzon kirjoitti:2-vaihteella antaa tasaisella rullata ilman kaasua, ja sitten lähtee kiihdyttämään ihan pintakaasulla niin kone nykäisee niin että meinaa ranteet katketa...

...Sitten kun lasket kaasun pois, niin meinaa heittää tangon yli....
Ymmärrän tuon niin, että pyörä kiihtyy hyvin ja moottorijarrutus on voimakasta. Onko tässä kuitenkin kyse ominaisuudesta eikä viasta?

Itselläni enimmäinen sportsteri käyttäytyi samalla tavalla ja ajan myötä kaasukäsi oppi annostelemaan kaasua siten, ettei ollut ihan niin äkäinen...
Aake
XLH-84 (late)
Aiemmin omistettu XLH -86, XLS -81 ja XLH-90
Vastaa Viestiin