Vakuuttaminen HDCFn kautta

Keskustelualue H-D harrastajille

Valvojat: Pertti, pressa

Vastaa Viestiin
J

Vakuuttaminen HDCFn kautta

Viesti Kirjoittaja J »

Taannoin oli vihjeitä chapter2 -alueen kokeilusta. Onkohan asiassa tapahtunut kehitystä? Kehitykselle on kyllä varaa...
Mr. Crowley

vakuuttamisesta

Viesti Kirjoittaja Mr. Crowley »

Eipä ole mitään asian tiimoilta kuulunut...

Ite kävin tänään IF Vak.yhtiössä (ex-sampo) ja kysyin Harrikan osakaskosta. Eli: JOS pyörälle tapahtuu jotain ja kun vakuutustarkastaja tulee tsekkaamaan pyörän, saanko penniäkään jos pyörää on muuteltu, eli ei vastaa katalookin mukaista orgis-pyörää! Täti siihen että kyllä yleensä, mut ei välttämättä aina, riippuu tarkastajasta :!: . Et kyllä kannattaa miettiä maksaako vuositolkulla maksuja ja sit voikin tositilanteessa olla niin ettei korvauksia heru pe.. öööh... centtiäkään! Tämä on "karu" totuus. Tosin täti jatkoi et kyl Harrikassa kannattaa pitää vapaaehtoinen osakasko ainakin koska niiden osat on niin kalliita - näin on! Samoin jatkoi, että on väärin Harrikoita kohtaan et vakuutusmaksut tulee kuutioiden mukaan, näin ei ole autoissa. Saattaapi olla että suunnittelevat vastaavaa käytäntöä myös motskareihin, näin nimittäin vähän vihjailtiin. Siinäpä Bomberit ja kevarikuskit saa maksettavaa :twisted:
dukesteri

Viesti Kirjoittaja dukesteri »

Joo, paitsi että autossakin moottoritilavuus vaikuttaa vakuutusmaksuun, se ei vaan näy niissä taulukoissa joita yleensä esitellään.Pyydettäessä se kyllä näytetään.2 litranen tane on kalliimpi kuin 1,6.Valitettavasti.
Hoo-Dee

Konetilavuus/vakuutukset ...

Viesti Kirjoittaja Hoo-Dee »

Kyllä tosiaan vaikuttaa autoissa moottorintilavuus, aikanaan kun tuliais autoo vakuutin, Sammon täti sano silmät pyöreenä: Mitä, 5.7 jestas, onkos meidän taulukoissa etes ton kokoista, sehän kyllä menee valitettavasti kalleimpaan luokkaan. Välillä oon "katteellinen" 1.0 omistajille vakuutusmaksujen suhteen.
Avatar
JKKo
Viestit: 1734
Liittynyt: 09:42 07.05.2002.
Paikkakunta: Helsinki

Vakuutukset halvemmalla

Viesti Kirjoittaja JKKo »

Onko HDCF koskaan käynyt neuvotteluja 'koko jäsenistönsä' äänillä missään vakuutusyhtiössä? Nyt, kun vakuutusjärjestelmää ollaan muutenkin rukkaamassa kilpailun vapauttamiseksi, voisi jokin uusi ja ennalta kokeilematon mennä läpi täälläkin. Jos S-, P-, T- tai vaikkapa A-vakuutus eivät olekaan kiinnostuneet mahdollisesti jopa tuhansien moottoripyörien vakuutuksista kerralla, joku naapurimaan vakuutusyhtiö saattaisi olla. Yhdellä jalka- tai rengasparilla äänestäminen vakuutusyhtiön kynnyksellä ei paljon tunnu, mutta jos oikein porukalla kokeiltaisiin. Kun kerran ollaan kerhoksi järjestäydytty muutenkin, me omien teidemme kulkijat!

Ruotsalaisillahan on ymmärtääkseni aivan eri meininki nimenomaan harrasteajoneuvojen vakuuttamisessa. Josko kerhomme valittu hallitus tekisi tunnusteluja, ja kertoisi minkälainen on vastaanotto.

Itse olen nähnyt päiväunia vakuutuksesta, jossa voisivat olla sekä harrasteauto ja mp samoilla bonuksilla. Kun niitä ei itseni lisäksi pääse ajamaan kuin viranomainen ja sekin pitkin hampain, en ymmärrä miksi niillä ei voisi olla samat jaetut 70% bonukset. Toinen on takuulla parkissa, kun toinen liikkuu tai sitten on käynnissä luvaton käyttöönotto / käyttövarkaus.

Varkaiden elämän olen toisaalta yrittänyt tehdä omilla ratkaisuillani niin vaikeaksi ja olkoon sanomatta mitä muuta, että toistaiseksi yritykset ovat jääneet yrityksiksi.
timotimo
Viestit: 3
Liittynyt: 11:06 19.04.2002.

Viesti Kirjoittaja timotimo »

Sain viime syksynä infoa näistä vakuutustarjouksista ( vak. yhtiö turva ) erään tallin avajaisissa, ja sovin sitten miitin vak.yhtiön edustajan kanssa.

Aiemmin vakuutukset oli Sammossa, ( liikenne+täyskasko, olikohan 20 bonusta ) ja maksut tippuivat yhtiön vaihdon yhteydessä n. 500E/vuosi.
En ole huomannut oleellista eroa vakuutuksen ehdoissa, mutta totuushan paljastuu vasta jos jotain sattuu.
Liikennevakuutuksesta ei alennusta saa oikeastaan yhtään, mutta alennus kaskossa on melkoinen. Lisäksi alennukset koskevat kaikkia muita vapaaehtoisia vakuutuksia! ( esim. koti-, sairas,- ja mitä lie henkivakuutuksia ja muita )

Ihmettelin sopimusta tehtäessä edustajalle, että mikseivät markkinoi tälläistä enemmän. Ei kuulemma ole oikein kontaktia.. Joten toimitin chapter 2 pressan yhteystiedot heille ja informoin pressaa asiasta.
Meni jonkin aikaa, kunnes postilaatikosta kolahti kirje jossa vakuutuksia HDCF:n jäsenille tarjottiin (alennuksin).

Viimeksi yhtiössä käydessäni kyselin ensi vuoden bonushuhuista, ja he kertoivat heidän käsityksensä, eli kun ensimmäinen ulkomaalainen yhtiö alkaa markkinoida vakuutuksiaan täällä, tulee vakuutusten hinta alas. Käytännössä ne, joilla on paljon bonuksia, maksavat enemmän, ja ne, joilla ei bonuksia paljon ole, pääsevät halvemmalla kuin nyt.
TÄMÄ ON KUITENKIN VAIN HEIDÄN NÄKEMYKSENSÄ ASIASTA, JOTEN YLEISTÄ LINJAA EI KANNATTANE VETÄÄ.
Järjestelmä tulee joka tapauksessa muuttumaan jollakin tavalla.

Juttelin myös hieman tästä HDCF-alennuksesta, että onko tullut paljon asiakkaita, ja kuulemma on. Valtakunnallisesti he eivät ole vielä saaneet asiaa läpi ajettua, on kuulemma liian suuri juttu yhdelle konttorille, mutta yritys on päällä..!!!
Avatar
pressa
Viestit: 341
Liittynyt: 10:22 23.09.2002.

Vakuutukset

Viesti Kirjoittaja pressa »

Kyllä näiden vakuutusasioiden tiimoilta on kättä väännetty jonkin aikaa ja taistelu vaan jatkuu.

Aina silloin tällöin päästään jonkin yhtiön, tai niin kuin tässä länsisuomen tapauksessa, jonkin konttorin kanssa asioissa eteenpäin, mutta toistaiseksi valtakunnallinen sopimus antaa odottaa itseään. Tämä chapter kakkosen tarjous oli expressan saama päänavaus, mutta sekin tosiaan koski vain yhtä positiivisesti suhtautuvaa konttoria.

Muiden pohjoismaisten yhtiöidenkin kanssa on neuvotteluja käyty, koska periaatteessa sekin olisi mahdollista. Ongelma esimerkiksi Ruotsin kerhon vakuutusten kanssa on se, että kun pyörät maksavat täällä kaksi kertaa enemmän kuin siellä ja kun paikallista edustajaa ei ole, niin tässä vaiheessa niillä ei ole kiinnostusta rantautua tänne.

Jos näitä kontakteja tai vinkkejä tulee matkan varrella vastaan niin pyytäisi informoimaan niistä myös suoraan meikäläistä. Yhteystietoni voi myös vapaasti antaa eteenpäin. Muutenkin tässä asiassa otan mielelläni vastaan ideoita ja neuvoja, tiedän että jäsenistössä on myös kavereita jotka ovat jopa työkseen näiden asioiden kanssa tekemisissä. Kuten sanottua hommia tehdään koko ajan, on tässä vähän niin kuin omakin lehmä ojassa.

Eli laittakaa postia tulemaan tai soitelkaa, kaikki kontaktit on tervetulleita:
president@hdcf.fi tai 050 526 1965

Jussi
Avatar
Vallu
Viestit: 4713
Liittynyt: 13:20 17.04.2002.
Paikkakunta: Karjalohja
Viesti:

vakuutuksista

Viesti Kirjoittaja Vallu »

Kuten pressa tossa edellä kertoi niin näitä vakuutusasioita on koitettu hoitaa jo vuosikausia. Itsekin aikanani yritin oikein tosissani yhdeksäkytluvun puolivälissä. Klubi jopa teetätti vakuutusyhtiöiden omalla tutkimusosastolla selvityksen H-D mälleistä kolmen vuoden aikana. Ja kuten arvata saattoi niin ei niitä montaa ollut. Näillä tutkimuksilla vaan ei ollut mitään arvoa vakuutusyhtiöiden silmissä. Siihen aikaan oli huomattavan suuria vaikeuksia saada minkäänlaista KASKOa edes uuteen pyörään.
Kaikesta huolimatta luulen, että kysymys on vakuutusyhtiöiden kannalta liian pienestä porukasta eli maksutuloa ei kerry riittävästä jotta kannattaisi tehdä mitään erityistä. Tosin nykyisin H-D -kanta on jo kolminkertainen kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen. Ja taitaa vielä vanha negatiivinen mutu-tietokin kummitella vakuutusmiesten mielissä.
Tämä Turvan vakuutus vaikuttaa selvältä avaukselta ja jos se osoittautuu toimivaksi niin uskonpa sen myös laajenevan.
Niin ja tulihan Lidl myös Suomeen :D
J

Viesti Kirjoittaja J »

Vakuutusyhtiöiden kanssa neuvotellessa & kättä vääntäessä kannattaa ehdottomasti keskustella HDCF:n jäsenten kokonaisasiakkuuden pohjalta, ei pelkän mopovakuutuksen. Eihän ketään HDn vakuuttajaa voi tietenkään pakottaa kokonaisasiakkuuteen, mutta sitä pitää tarjota vakuutusyhtiöille porkkanaksi, tehden neuvonpidon reippaasti kiinnostavammaksi vakuutusyhtiön kannalta. Ja kuten hieman vihjeitä on saatu, voi pienellä konttorilla pienempikin bisneksen lisäys olla suhteellisesti ottaen merkittävä juttu köntysmäisiin jättipuulaakeihin verrattuna.

Muuten, miten näiden paikalliskonttoreiden bisnekset on oikein rajattu alueellisesti? Eikö stadista voi olla asiakkaana esim. Turku-seudun vakuutusyhtiössä? Eikö esimerkiksi koko HDCF -jäsenistö voi muka olla pienen paikalliskonttorin asiakaskuntaa? Vai eikö riitä kaffikupit jos tullaan yhtäaikaa käymään?

Ripauksena loppuun: Kun kyselin itse kirjallisesti selitystä HD-vakuuttajan erityiskohteluun Pohjolasta, vastasi sieltä karhukirjeen jälkeen tutkimusosaston päällikkö!!! Siis hieman huvitti, että simppeliin asiakaspalvelukysymykseen vastaa rötösosasto. Tällä tasolla valitettavasti edelleen usein mennään. Selityksiä ei tarvitse nyt kerrata, nehän me kaikki jo tiedämmekin, sama vanha virsi huikeista varkausriskeistä ja liikkeellä olevista varastettujen mopojen armaadoista...
Avatar
Vallu
Viestit: 4713
Liittynyt: 13:20 17.04.2002.
Paikkakunta: Karjalohja
Viesti:

Vielä vakuutuksesta

Viesti Kirjoittaja Vallu »

Keskustelin jonkin verran tämän expressa Kokkosen järkkäämän vakuutuksen johdosta Turun Turvan reppurin kanssa ja jäin siihen käsitykseen, että he paikallisyhtiönä myöntävät vakuutuksiaan vain oman alueensa asiakkaille. Ainakin näin alkuun ja koemielessä. Mitä sitten jatkossa seuraa se jää nähtäväksi. Turvan äijä halusi mahdolliset asiakkaat rajattavaksi postinumeroiden tarkkuudella kenelle tarjouksen tekevät.
Kuten sanottu jos tämä vakutuus lähtee pelittämään niin kilpailu vetää muut mukaan.
Turvan tarjouksessa oli käsittääkseni mukana myös erittäin edulliset (?)koti- ym. vakuutukset.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ihan hyvä näkökulma,
jos paikallinen edustaja on kerran sitä mieltä.Edustaahan hän silloin julkisella mielipiteellä koko yhtiötään.
Olen samaa mieltä,Kalle, että jollei yhdellekään myydä, niin ei myydä kenellekään, jäsenistämme.....mitään.
Eikä sama henkilö myy mitään muutakaan meillle, eihän.
Pidetäänkö selkärankaa ?
Terveísin
Vastaa Viestiin