Kun ostat pyörää yksityiseltä!

Keskustelualue H-D harrastajille

Valvojat: Pertti, pressa

JNu
Viestit: 222
Liittynyt: 18:00 16.03.2007.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JNu »

OiLsLiNgEr kirjoitti:Jos mulla on rahaa ja haluan ostaa pyörän, saan omasta mielestä kysyä myyjältä mitä tahansa. Vastata ei tietysti tarvi.

On tämäkin merkillinen vikinän aihe... 8O
Niin vikinä ei varmaankaan koskenut sitä, vaan: jos EI ole rahaa ja haluaa ostaa pyörän, älä soita.
Ultra -07
Avatar
kallipe
Viestit: 123
Liittynyt: 07:57 05.03.2007.
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kallipe »

OiLsLiNgEr kirjoitti:
Jos mulla on rahaa ja haluan ostaa pyörän, saan omasta mielestä kysyä myyjältä mitä tahansa. Vastata ei tietysti tarvi.

No joo ehkei kuitenkaan ihan mitä tahansa.. Kaupan kohteesta tietysti saa, ja täytyykin kysellä mahdollisimman tarkasti epäselvyyksien välttämiseksi. Meikäläisen vikinän aihe oli lähinnä se että en ole eläinlääkäri enkä osaa antaa takuuvarmaa hoito-ohjetta sekarotuisen piskin käpälävammaan. Eikä kiinnosta kuulla kuinka mummolla on metsää joka myydään sitten kun puun hinta nousee ja rahoitetaan pyörän osto sitten sillä. Siis aiheeseen kuulumaton hölinä pois, pliis. Ja ensin rahat taskuun vasta sitten ostoksille.
Ei se rikki ole siinä on vaan joku vika..
Avatar
Choppers_forever
Viestit: 1727
Liittynyt: 10:28 05.05.2004.
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Choppers_forever »

Tulee kierrtätettyä aikas paljon romua ja vähemmän romua. Kyllä mä aina tingin, mutta en ensimmäiseksi. Tinkiminen kuuluu juttuun. Aina vaan jaksaa naurattaa tyypit jotka tulee ostamaan 500 - 1000 euron autoa uutena... heh. Saatikka jotain rottamopoa, joita mullakiin on ollut. Tulee 10 vuotta vanhaa kannettavaa tietokonetta ja pesukonetta väliin... parit spontaanit naurunpåyrskähdykset on kyllä tullu kun on peräkärryn kanssa tultu autoa hakemaan....pesukoneet ja suku mukana :)

CF
Shovel Kopteri ja Buell S1
tiili
Viestit: 60
Liittynyt: 08:25 29.04.2005.
Paikkakunta: hamina

Viesti Kirjoittaja tiili »

Ymmärrän kyllä vittuilun ostajan puolelta, jos on tullut katsomaan laitetta joka EI vastaa myyjän kertomuksia. Muutaman laitteen myyneenä sanoisin, että on vain joskus purtava hammasta ja jaksettava kuunnella ostajaa. Saattaa se kauppa siitä vielä syntyä. Se että myynti-ilmossa lukee -ei vaihtoa, ei nykyään varmaan merkitse mitään, koska niitä vaihtotarjouksia tulee kuitenkin, merkillistä. Tinkimisestä ja tarjoksen tekemisestä sen verran että, ei myyjän pidä siitä suuttua jos ostaja tekee lähes naurettavan tarjouksen, ostaja kokeilee kepillä jäätä, jos vaikka natsais.(esim.pitkään myynnissä ollut laite) Voidaan sanoa että pääosin kaupankäynti on ihan mukavaa hommaa, sekä ostajana ja myyjänä.
Takuu? vanhoissa laitteissa? -tapauskohtaisesti...tai ei ollenkaan.
hemuli
Viestit: 9995
Liittynyt: 13:25 20.04.2002.
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja hemuli »

tiili kirjoitti:...Tinkimisestä ja tarjoksen tekemisestä sen verran että, ei myyjän pidä siitä suuttua jos ostaja tekee lähes naurettavan tarjouksen...
Kun joskus joku tarjoaisikin jotain... Tuntuu vaan suomalaisilla ostajilla olevan hirveä pelko siitä että jos he tarjoavat jotain ja myyjä suostuukin niin he ovat menneet maksamaan ylihintaa :twisted: .

Niinpä meillä onkin muodostunut käytännöksi että ostajan mielestä myyjän pitäisi kertoa se alin hinta millä on tuotteen valmis myymään, SEN JÄLKEEN ostaja vielä yrittää tingata siitä sen 20% :evil: ...

Kyllä reilu ostaja tekee sopivaksi katsomansa tarjouksen ja myyjä kertoo oman mielipiteensä siihen ja antaa vastatarjouksen. Siitä se kaupankäynti lähtee liikkeelle.
Avatar
Choppers_forever
Viestit: 1727
Liittynyt: 10:28 05.05.2004.
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Choppers_forever »

...eilen soitti "ostaja" ja vittuili kuinka paska auto mulla on myynnissä. ja tinki ensimmäiseksi. Eikä ollu lukenu ilmoitusta niin tarkkaan, että olisi huomannut että kyseessä on kolariautro...tsiisus.

CF
Shovel Kopteri ja Buell S1
Avatar
akrapu
Viestit: 710
Liittynyt: 15:22 09.08.2002.
Paikkakunta: e-pohojanmaa

Viesti Kirjoittaja akrapu »

Choppers_forever kirjoitti:...eilen soitti "ostaja" ja vittuili kuinka paska auto mulla on myynnissä. ja tinki ensimmäiseksi. Eikä ollu lukenu ilmoitusta niin tarkkaan, että olisi huomannut että kyseessä on kolariautro...tsiisus.

CF
No luuria korvaan vaan tollasille :twisted: . Enpä ole kauppoja kovin paljoa yksityisten kanssa tehnyt, mutta paras oli kyllä se, kun mulle tarjottiin tonttia maksuksi HD:sta. Ei sen puoleen, jos olisi ollut oikea tarve, niin mikäs siinä. Maanomistajana on hyvä olla 8) .
Avatar
metallipää
Viestit: 206
Liittynyt: 15:44 08.07.2008.
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja metallipää »

mulla sattu sitten erittäin positiivinen harrikkamyyjä kun sain muistaakseni puolitoista viikkoa maksuaikaa, suurin osa rahoista oli jo kasassa mutta kesälomarahoja piti vielä odotella. saisihan sitä pankistakin mutta aina siinä on se oma hommansa...
myyjä laitto vaan nettimotoon että "varattu" johonkin päivämäärään saakka.

...ja viimein koitti se päivä, jolloin starttasimme isäukon Viton ja lähdimme hakemaan sitä helvetin paukuttajaa. Vito osoittautuikin varsin tarpeelliseksi kapineeksi, mutta siitä sitten tuonnempana.
myyjäkin oli kerinnyt, siinä reilu viikon aikana, saamaan reippaanlaisen öljyvuodon korjattua. mikä sopi minulle, aloittelevalle harrastajalle paremmin kuin hyvin. oli kuulemma kasausvaiheessa joku tiiviste kai unohtunut...
ei vuotanut enää öljyä joten ei muuta kun rahat kouraan ja papereita täyttämään. siitä kun selvittiin ja piti pyörä pistää käymään ja aloittaa mielenkiintoinen kotimatka niin eipä lähtenyt paukuttaja käyntiin ! (tämä EI johtunut osaamattomasta käynnistäjästä koska myyjä sitä yritti starttailla).
akun sai startata tyhjäksi useampaan otteeseen, tulppia vaihdella kuin pahimmassa painajaisessa. tätä showta kesti kai tunnin verran.
isäukko olisi jo hermostuksissaan perunut koko kaupan! ja myyjäkin olisi suostunut siihen, mutta meikäläiselle se taas ei ollut mieleinen ajatus. koska pyörä oli juuri sellainen jota olin pitempään etsinyt. leveä perse, keulaa muokattu, hinta sopiva, ja on muuten minun kanssa samaa vuosimallia...
no lähdimme tuohtuneen ja muutenkin näreissään olevan isäukon kanssa hakemaan bensaa (kotimatkaa silmällä pitäen) lähimmältä asemalta siinä toivossa että saisivat sen vielä käyntiinkin tämänpäivän puolella.
kun palasimme, lähti se viimeinkin käyntiin ja mustat pilvet kaikkosivat mielestäni. no ei muuta kun nokka kohti kotia.
siinä ajellessa kun kerkiää miettimään yhtä sun toista, niin pikku hiljaa alkoi viimeisetkin pahat ajatukset haihtumaan mielestä ja mieli kirkastui kummasti...
taisi siinä 80 kilometriä taittua matkaa kun motarilla 130km vauhdissa, ohitustilanteessa, kone sammuu pienoisen kilauksen kanssa!!! siinä äkkiä vaan ohjaa tiensivuun vasemmanpuolimmaiselta kaistalta... ja isäukko kans siihen ihmettelemään että mitäs nytten on tapahtunut.
ensimmäiseksi ajattelin että joku tuikitärkeä sähköosa tippui kyydistä kun piti sellaisen äänen kun sammui. no tienvartta hieman tutkineena sieltä mitään löytynyt. no ei muuta kun pyörä auton kyytiin ilman mitään ajoramppeja. oli siinä nostamista, mutta juuri ja juuri mahtui mopo kyytiin, meinaan kun kyydissä oli kaikenmoista muutakin, pöytäsirkkelistä porakoneisiin. mutta onni alkoi taas kääntyä...
ja kotimatka saattoi taasen jatkua... ja harrastus alkaa ! 8)
ennakonsäätimestä meni osia rikki ja pyörä saatiin heti seuraavana päivänä kuntoon, ja kaikesta tästä koettelemuksesta huolimatta ei tullut soitettua myyjälle.
-01 FXDL
Terroristo
Viestit: 177
Liittynyt: 19:53 17.11.2003.

Viesti Kirjoittaja Terroristo »

Kaveri oli myymässä vanhaa Japsi mopoaan ja myynti ilmossa luki ISOIN kirjaimin EI VAIHTOA,niin eikös urpo joku soittanu ja tarjonnut päikseen vaihtoa hevos kärryihin. 8O 8O

Onnistunein kauppa taitaa olla silloin,kun ostaja sekä myyjä kuvittelevat kumpikin kusettaneensa toisiaan. :twisted:
Avatar
-Harikka-
Viestit: 4850
Liittynyt: 09:50 15.11.2002.
Paikkakunta: 'suur'-Salon saaristo merenranta kauppala
Viesti:

.

Viesti Kirjoittaja -Harikka- »

.
Viimeksi muokannut -Harikka-, 15:16 26.05.2019.. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
2001 95cid (small bore) 1557cc kaasari FXSTB.
Emilia ChromeTrain
, 'kevyesti' muokattu & piristetty :wink: 8)
Avatar
Choppers_forever
Viestit: 1727
Liittynyt: 10:28 05.05.2004.
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kaupankäynti

Viesti Kirjoittaja Choppers_forever »

HARIKKA1 kirjoitti:
Terroristo kirjoitti: Onnistunein kauppa taitaa olla silloin,kun ostaja sekä myyjä kuvittelevat kumpikin kusettaneensa toisiaan. :twisted:
Tässähän kaupankäynnin "perusajatus" on tiivistettynä!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Juurikin niin... :)
Shovel Kopteri ja Buell S1
MrX

Bull...

Viesti Kirjoittaja MrX »

Viddu mitä ulinaa;
IF YOU CAN´T TAKE THE HEAT, DON'T GO TO THE KITCHEN :twisted:
Avatar
Elvis
Viestit: 336
Liittynyt: 20:57 05.03.2005.

Re: Bull...

Viesti Kirjoittaja Elvis »

MrX kirjoitti:Viddu mitä ulinaa;
IF YOU CAN´T TAKE THE HEAT, DON'T GO TO THE KITCHEN :twisted:
Eihän tää liittynyt mitenkään saunomiseen tai ruuanlaittoon? 8O :P
FXSTS 1992
hemuli
Viestit: 9995
Liittynyt: 13:25 20.04.2002.
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Bull...

Viesti Kirjoittaja hemuli »

MrX kirjoitti:Viddu mitä ulinaa;
IF YOU CAN´T TAKE THE HEAT, DON'T GO TO THE KITCHEN :twisted:
Eli käyttäytyä saa ihan miten vaan - se on ihan myyjän oma vika jos ei halua mitä vaan kuunnella? Okei, pidetään mielessä :twisted: ...
Avatar
Blues Guitar
Viestit: 300
Liittynyt: 12:57 06.08.2006.
Paikkakunta: Mäntyharju

Viesti Kirjoittaja Blues Guitar »

.. Sitten alkoi juttu raakapuun ja bensanhinnan kautta koiran loukkaantumiseen jne jne. Perskule minä laskin puhelimen pöydälle ja kävin aina välillä kuuntelemassa joko olis valmista. Vihdoin kun oli kulunut 31 minuuttia oli hölinä luurissa hiljentynyt. Äijä paasas yksinään ainakin 25 minuuttia.
Hei. mähän tiiän tän tyypin. Se soittaa aina torstai aamuisin radioon Mikko kiekuu ohjelmaan. Joku Arvo Karstulasta :lol: :lol: :lol:
"....Ajan H-D:llä pitkin Suomee....Antaa kitaran laulaa vaan....Juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt..."
Vastaa Viestiin