Ajoreittejä/-teitä chapterin alueella, editoitu 29.04.-08

Valvojat: Pertti, pressa, Chapter9

Vastaa Viestiin
Avatar
Zimi
Viestit: 225
Liittynyt: 12:22 08.11.2002.
Paikkakunta: Lieksa
Viesti:

Ajoreittejä/-teitä chapterin alueella, editoitu 29.04.-08

Viesti Kirjoittaja Zimi »

Terve vaan terve,
se alkas olla taas käsillä aika kun pääsee ajelemaan. (niin toiset on jo päässy, itellä mopo vielä Loimaalla vaiheessa) Tuli mieleeni, varsinkin kun chapterin jäsenmäärä on taas noussut, tervetuloa uudet jäsenet, että olisi paikallaan kertoilla mukavista mutkaisista/mäkisistä reiteistä alueellamme.
Näitä reittejä on kiva ajella, nuo isot tiet ovat niin puuduttavia, paitsi jos on "kiire" jonnekin. Ottakaa vinkkejä suunitellessanne ajeluitainne, turvallisia reissuja.

Toki niitä saa muutkin, ja suorastaan kannattaa, alueellemme "eksyvät" käyttää!

Itse ainakin tykkään seuraavista:

Tie 515, Uimaharju-Romppala(6-tie), tosi mukava hyväpintainen tie, mutkaa ja mäkeä löytyy. Se mutka jossa alikessun merkit kannattaa ottaa rauhallisesti, on se ihan oikeesti jyrkähkö (ainakin ekoilla kerroilla)

Tie 514, Eno-Ilomantsi, ei niin mukava, sillä on isompi tie, ja mutkat loivempia mutta hyvä treenauspätkä uudelle kuljettajalle, pinnaltaan ehkä huonompi. Itseasiassa huono, jousitetulla vehkeellä vielä menee, mut jäykkäperällä en lähtis ellei pakko tai ole masokisti... :twisted:

Tie 512, Eno-Tuupovaara, parempi kuin edellä, pinnaltaan parempi ja paremmat mutkat. Kun asiaa oikein tarkastelee, niin tää on oikein oiva pätkä, kivat mutkat(paljon) ja pinnaltaan hyvä.

Tie 513, Uimaharju-Luhtapohja(yhtyy tiehen 514), samantyylinen kuin edellä, saatttaa muuttua huonopintaiseksi jos/kun puutavara kuljetukset jatkuvat. Pinta on huonohko.

Tie 518, Eno-Ahveninen-Kelvä(yhtyy tiehen 73), aika huonopintainen, eikä niin mielenkiintoinen kuin edellä olevat, mutta Ahvenisella komeat maisemat Pieliselle, siellä myös kesäkioski (toivottavasti, ainakin on ollut aiemmin) jossa voi nauttia kahvit tms. ajelun lomassa.

Tie 504 Ahmovaara-Koli, nyt kun tiellä uusi pinta on tosi mukava ajetava, ensikertalaisen kannattaa täälläkin uskoa mutkamerkkejä, ne on sit oikeesti mutkia! Kivoja ylityksiä myös, harmittavan lyhyt vain.

Tie 482, Tolosenmäki-Käsämä, ihan mukavaa ajelu pätkää tämäkin, pinnan kunnosta mulla ei nyt ihan viimeisintä tietoa, mut viimeks ku ajelin oli ihan ajettavassa kunnossa. Täältä löytyy myös yksi viimeisimmistä losseista koko Suomessa, eli jos bongaat losseja niin tänne.

Tie 484, Hammaslahti-Rasivaara (yhtyy tiehen 482), saman tyylinen kuin edellä.

Tässä nää joista itsellä kokemuksia viimeajoilta, päivittäkää jos jossakin on tapahtunut dramaattisia muutoksia esim. pinnan suhteen varsinkin jos se on mennyt parempaan suuntaan.

Jos joku viittis kertoo mulle tilanteen teitten 486, 494, 495, 496 ja 500 suhteen, en oo ite siellä viime aikoina ajellu, kiitos.

Muuten muistakaa, ainakin näin keväisin, OK myös syksyllä, kun ajelette noilla maatilojen keskellä kulkevilla teillä, niin siellä saatta tulla rakvaattori vastaan(väärällä kaistalla, ilman valoja) tai sit siellä on, tietysti mutkassa, multaa, mutaa tai soraa tms. :evil:

Nämä näistä, palataan astiastoille, aluepalaveri on keväältä pitämättä, pitänee yrittää pitää se pikimiten, ilmoittelen joko täällä ja/tai etanapostilla.

Zimi 8)
"May the force be with you"
Vastaa Viestiin