Käyntiongelmia ajossa

Sähköt, elektroniikka, valot, vilkut, hälytin, mittarit (myös mekaaniset)

Valvojat: Pertti, pressa

loirolainen
Viestit: 14
Liittynyt: 11:12 29.07.2010.
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja loirolainen »

Dyna vm. -12, käynti pätkii ajon aikana. Vikaa ei ole löytynyt etsinnästä huolimatta. Löytyykö Suomesta pätevää Harrikoiden sähkövikoihin perehtynytä henkilöä?
Harrri
Viestit: 18
Liittynyt: 14:43 21.02.2017.
Paikkakunta: Koskue.
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja Harrri »

Useamman kerran vika löytynyt akun maakaapelista, `näyttää’ olevan rungossa kiinni, mutta...
Mitä se mulle kuuluu mitä mä teen?
Avatar
jty
Viestit: 347
Liittynyt: 21:43 07.03.2008.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja jty »

Kerro lisää. Mitä muutoksia tehty? Koska alkoi, liittyikö johonkin muutokseen? Millaisessa tilanteessa pätkii, tasainen ajo, kiihdytys, tyhjäkäynti? Miten pätkii? Sammuuko kone kuin tappokatkaisijasta vai meneekö virta mittarista ja valoistakin? Kuinka huollot tehty? Koska tulpat vaihdettu/tarkastettu? Miten on etsitty?
2008 FLHRC Road King Classic [muokattu]
loirolainen
Viestit: 14
Liittynyt: 11:12 29.07.2010.
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja loirolainen »

Sammuu hetkeksi tasaisessa ajossa, rykii hetken. Saatta mennä jopa 100 km ilman ongelmia, mittaristo käy nollilla, abs ja moottorivikavalo palavat hetken. Toisinaan tyhjäkäynti katoaa. Huollot tehty ajallaan. Hengitysmuutos tehty, screamin´eagle 1 kit, dynojet ohjelmointi, (todenäköisesti, edellinen omistaja teettänyt), putki vaihdettu avarampaan. Ollut paikallisella HD diirelillä kaksi kertaa tutkittavana. On tarkistettu akunkaapelit, sulakerasian kosketukset, yms. Vikaa ei löydy. Korjaaja tarvitaan...
Avatar
Joe Cool
Viestit: 5546
Liittynyt: 01:26 14.08.2006.
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja Joe Cool »

Ota yhteyttä Raimon Paja Oy, Hyvinkää.

Jos se ohjelmointi on tehty Dynojet Power Commanderilla, niin siinä on heti yksi ylimääräinen purkki mukana. Raimo tekee ohjelmointia suoraan ecuun tarvittaessa.
Kyllä Rautis on Raaka peli 8)
Avatar
jty
Viestit: 347
Liittynyt: 21:43 07.03.2008.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja jty »

Oireet viittaa siihen että ECUlta pätkäisee jännitteet. Sanoit dynojet ohjelmointi, mutta tarkoittaako se että pyörässä on power commander vai power vision vaiko että ecu on uudelleenohjelmoitu dynojetin penkissä?
Jos siellä on power commander niin helpointa olisi koettaa vain ottaa se pois välistä, nuo muutokset ovat niin pieniä että ne eivät powercommanderia tai ecun ohjelmointia vaadi. Eli jos siellä on powercommander niin se ensin pois. Powervision on eri juttu.
Jos ei oo powercommanderia niin arvelisin että vika on joko maadoitusjohdon huonossa kontaktissa (maadoituspisteitä lienee sullakin kaksi, clean ja dirty, ecu on kiinni clean groundissa), tai jännitteen syötössä, eli onko siellä jotain kiinni ryöstöliittimillä jotka hapettuneet tai onko ecun jännitesyöttö jostain syystä nipistyksissä ja poikki tai ottaa maaahan. Kolmas mahdollisuus on että ecun väyläliittimet tai joku anturiliitin on huonosti kiinni, jos näitä ei ole availtu niin epätodennäköistä.
Jos ecu ei anna vikakoodeja niin se myös viittaa että siltä vaan jännitteet lähtee ja palaa, vähän kuin käyttäisi tappokytkimen alhaalla.
2008 FLHRC Road King Classic [muokattu]
jussibee
Viestit: 207
Liittynyt: 10:58 01.03.2005.
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja jussibee »

Harrri kirjoitti: 10:40 31.05.2021. Useamman kerran vika löytynyt akun maakaapelista, `näyttää’ olevan rungossa kiinni, mutta...
Mulla oli kerran akusta -napa irronnut juotoksesta, ei näkynyt päälle päin. Toinen kerta, mulla oireili kaasaridyna aikanaan vähän vastaavasti. Vaihdoin rungon ja moottorin välisen maakaapelin. Lisäsin vielä reilumman, toisen maakaapelin, etukumityynyn viereen. Minulla näkyi hapettumaa startin pultin kannassa, mihin maakaapeli kiinnitetään.
Jussi
Pertti
Viestit: 5536
Liittynyt: 21:11 28.09.2004.
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja Pertti »

Sellainenkin mahdollisuus on, että matalampien takaiskareiden myötä on se takahaarukan kiertävä vajaan käsivarren paksuinen johtonippu muuttanut asentoa niin, että on hankautunut puhki ja roikkii runkoon.
Kampiakselin asentotunnistimen johto oli meillä 08:ssa välillä rungossa....toimii, ei toimi, toimii....
Hankala vika löytää niin, että olisi päällä, kun menee korjaamolle.
moderattori

Romu rauhoittaa!
Avatar
UrpoTJ
Viestit: 1295
Liittynyt: 20:14 14.11.2010.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja UrpoTJ »

Minulla Softail 2008 toissa kesänä välillä vaan sammui. Ei tullut vikakoodeja. Vikaa tuli etsittyä monesta paikkaa ja pitkään, mutta kerran huomasin että se liittyi penkkiin ja istumiseen. Joku paikka tai johto oli penkin alla huonosti. Järjestelin johtoja uudestaan eikä vika enää uusinut. Harmittaa vaan kun ei selvinnyt, mikä kohta se oli! Voi olla monenlaista...
hiekkanen
Viestit: 386
Liittynyt: 22:45 12.09.2008.
Paikkakunta: Mierontie takametsästä itäänpäin

Re: Käyntiongelmia ajossa

Viesti Kirjoittaja hiekkanen »

UrpoTJ kirjoitti: 23:11 16.06.2021. Vikaa tuli etsittyä monesta paikkaa ja pitkään, mutta kerran huomasin että se liittyi penkkiin ja istumiseen. Joku paikka tai johto oli penkin alla huonosti....
Tuo penkin alla kulkeva piuhojen nippu on kasaan puristuessaan eräätkin kerrat monelle aiheuttanut ongelmia. Niin myös itellekkin. Vaikkapa "pirkkaniksinä" palikat kumista tai muovista penkin ja rungon väliin, että johdot saa olla vapaasti ilman puristumista satulan ja rungon välissä. Loppui nuo ongelmat omasta softailista kertaheitolla.
FXSTC 1988 w S&S V80
Vastaa Viestiin