Evo vm.84 moottorista...

Moottori, vaihteisto, ensiöveto, toisioveto, startti

Valvojat: Pertti, pressa

Evo84
Viestit: 1
Liittynyt: 11:30 26.10.2018.

Evo vm.84 moottorista...

Viesti Kirjoittaja Evo84 » 11:53 26.10.2018.

Perjantai päivee. Tuli tuossa kolomisen viikkoa sitten hommattua ensimmäinen harley, 1984 vuosmallia oleva fxr evon padalla. Asiantuntija ystäväni kertoi heti ensiövedon olleen liijan kuiva ja asap pitäisi öljyä sinne saada. Uutuden huumasta päästelin kuitenkin 300km asiasta piittaamatta kunnes sain aikaiseksi suorittaa toimenpiteen. Noh, öljyä rupes pyörä vuotamaan, vaihteet takertelee ja nostimet vähän naputtaa nyt moottorijarrutuksessa. Kuulinpa sitten myöhemmin että tässä on kuiva kytkin ja ilmeisesti alkuperäinen ketjun voitelu moottoriöljyllä johon sain hieman tukea lukemalla täältä juttuja :mrgreen:
Eli nyt on sekaöljyä liikaa moottorissa ja kytkin kastunut. Ajettu tällain hitusen alle 100km. Mitähän kaikkea tästä sain paskaks? Meneekö kytkin uusittavaksi ainakin? Riittääkö moottorille pelkästään huuhtelu? Mitä kaikkea muuta eroa tässä on uudempaan evolaiseen?
Kiitos ja anteeksi 8O :D

Pertti
Viestit: 5164
Liittynyt: 21:11 28.09.2004.
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Evo vm.84 moottorista...

Viesti Kirjoittaja Pertti » 17:27 26.10.2018.

Aivan ensiksi kannattaa tutkia, meneekö enskaan letkuja.
Noita vanhoja järjestelmiä on päivitetty uudempaan malliin, jolloin moottoriöljyn enskakierto on estetty ja kytkinlevyt vaihdettu öljynkestäviin.
Keskelle ensiökoteloa menee moottorin puolelta tuloletku ja poistoletku lähtee takaa alhaalta.
Jos näin ei ole, pitää enskassa olla erillinen öljy, joka on Harrikalla Formula+ ja muilla merkeillä Primary case oil.

Jos kävi niin, että koneöljyllä voideltuun laitoit jotakin muuta öljyä, ei se mikään maailmanloppu ole. Itse vaihtaisin pariin kertaan moottoriöljyn ja suodattimen. Kytkimen myös purkaisin ja pesisin levyt liuottimella.
moderattori

Romu rauhoittaa!

Vastaa Viestiin