Ennakoivan Ajon Koulutus Tampere 11.05.2019

Keskustelu tapahtumista suoraan linkitettynä kalenteriin.

Valvoja: Pertti

Avatar
buellrr
Viestit: 204
Liittynyt: 16:13 28.04.2003.
Paikkakunta: Kossu
Viesti:

Ennakoivan Ajon Koulutus Tampere 11.05.2019

Viesti Kirjoittaja buellrr »

Tervetuloa Ennakoivan Ajon Koulutukseen Tampereelle!
HDCF.EAK.2019.jpg
Ilmoittautuminen jäsenrekisterin kautta.
https://core.flomembers.com/hdcf/user/login
Tähän ketjuun tulevat lisätiedot sekä mahdolliset muutokset.

Koulutus on HDCF:n jäsenille maksuton.

Paikka:
08.30 Backbone MC Hatanpään Valtatie 34 H 3.
N. 12.30 Ilmailunkatu 20.
Mara

Prätkäni on hybridi.
Se polttaa sekä bensaa, että kumia.
17th. Saturday on the RaceWay 08.08.2020 Botniaring
Avatar
UrpoTJ
Viestit: 1174
Liittynyt: 20:14 14.11.2010.
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Ennakoivan Ajon Koulutus Tampere 11.05.2019

Viesti Kirjoittaja UrpoTJ »

Nyt on Tampereellakin opeteltu motskarilla ajoa. Kiitos tästäkin Maralle, jaksat meitä vaan opastaa joka kerta yhtä hyvällä meiningillä. Aina uudestaan iso kiitos tietysti kerhollemme H-DCF:lle, hienoa että meille tarjotaan tilaisuus parantaa omaa osaamistamme ja siten liikenneturvallisuutta niin itsemme kuin samalla muidenkin kanssaliikkujien osalta!

Taas vähän ihmetytti väen vähyys. Ilma ja olosuhteet olivat mitä parhaimmat, mutta Tampereelta oli vain 4 henkeä. Onneksi saimme hyviä vahvistuksia vähän kauempaa. Oli mukava tutustua ja tietysti tavata "kertauskurssilaisiakin", kiitos kaikille hauskasta seurasta!

Backbone MC:lle myös taas kiitokset "luokkatilasta". Hieno nähdä, että kerho on ajan hengessä ottanut vakavasti kierrätyksen. Viittaan tässä tyylikkäästi uudistetun kerhotilan vinkeisiin valaisimiin...

Pari kuvaa Messukeskuksen parkkialueelta Toisessa Mara näyttää meille mallisuoritusta ja toisessa yritetään opettaa Urpolle, josko tänä kesänä pidettäisiin Buelli enemmän pystyasennossa kuin kyljellään...Kuva
Kuva
Ps. Puhuttiin Cardo/Schuberthin kypäräpuhelimen toimintaetäisyydestä. Manuaali lupaa jopa toista kilometriä, oma kokemus on ainakin 400 m, samaa yli 400 m löysin netistä testeistäkin. Kypärässähän on sisäänrakennettuna aika iso antenni. Kun tuo on olevinaan Bluetooth, niin kuinkahan se voi noin kauas kuulua? Mutta kyllä se vaan noin toimii!

Ps2. Uudemman matkapyörän linkitetyissä ABS-jarruissa linkitys (takajarrua käyttäessä myös etujarru jarruttaa ja päin vastoin myös etujarrua käytettäessä takajarru jarruttaa) toimii tosiaan kun aloittaa jarrutuksen yli 25 mph eli 40 km/h vauhdissa. Linkitys pysyy päällä pysähtymiseen saakka, mutta jos kesken jarrutuksen päästää sekä jalka- että käsijarrun tuon nopeuden alapuolella, putoaa linkitys pois päältä. Eli siis alle 40 km/h nopeuksissa jarrutus aloittaessa jarrut toimivat erillisinä, ABS:t päällä kylläkin. Voi olla, että hiekkateillä kannattaa ajaa alle 40 km/h vai toimivatko ABS:t riittävän hyvin ettei etupää tuo murheita?

Ps3. Puhuttiin, että isollakin pyörällä on "roikottamisesta" nopeassa mutka-ajossa hyötyä. Eli pyörä pysyy pystymässä kun pyörä+ajaja-paketin painopiste siirtyy kuljettajan siirtyessä kurvan puolelle. Ei ehkä pitäisi toisten suorituksilla spekuloida, mutta tuossa siis se video, mitä katsoessa pohdin, olisiko voinut pyörän kallistusta vähentää kuljettajan painopistettä muuttamalla. Jälkiviisastelua... Hyvin toveri onneksi selvisi, ei ollut paljoa toppauksia varusteissa!
https://youtu.be/sYxU_lYBHpY
Avatar
buellrr
Viestit: 204
Liittynyt: 16:13 28.04.2003.
Paikkakunta: Kossu
Viesti:

Re: Ennakoivan Ajon Koulutus Tampere 11.05.2019

Viesti Kirjoittaja buellrr »

Hei.

Kiitokset kaikille läsnäolleille, Backbone MC:lle ja erityiskiitos Upille
taas aktiivisuudesta ja koulutusten "kertausmateriaalista". 8)

Mainitsemasi ABS- kysymys on hyvää jatkoa, muun muassa läpikäymäämme oman pyöränsä tuntemukseen ja ajo- sekä jarrutustekniikkaan esimerkiksi tietyömaan murskeelle tultaessa ja pinnoitteelle palatessa. "Vauhti pois ja hidasajotekniikan elementit käyttöön"- tapa toimii myös mainitsemallasi järjestelmällä.

Kaarreajotekniikkaa käsitellessämme totesimme työnnön oleva edelleen nopein ohjaustapa ja "roikkumisella" taistellaan keskipakovoimaa (kaikki muistaa: F=Mv2/r :D ) vastaan ja painopistettä siirtämällä samalla estetään suoran kuormituksen kasvamista jousitukselle ja kallistusvaran näin vähenemistä. MotoGP:ssä näemme isojen poikien roikkuvan kyynärpää tontissa, kompensoidakseen kallistusvaran ja renkaan pinnan loppumista. Samalla säädellään painopisteen vaikutusta jousituksen painumiseen (yli-/aliohjaus, kallistusvara) ja renkaiden pitoon (jarrutus, ohjaus, kiihdytys). Mutta kuten videosta näkyy, on noita yli 60 asteen kallistuskulmia turha lähteä HD:llä hakemaan. 8O
Mara

Prätkäni on hybridi.
Se polttaa sekä bensaa, että kumia.
17th. Saturday on the RaceWay 08.08.2020 Botniaring
Avatar
Sippe
Viestit: 1
Liittynyt: 14:01 08.05.2014.
Viesti:

Re: Ennakoivan Ajon Koulutus Tampere 11.05.2019

Viesti Kirjoittaja Sippe »

Kiitos vielä kaikille hyödyllisestä lauantaipäivästä hyvässä seurassa. Päivän parasta antia oli paitsi todella hyödylliset käytännön harjoitukset, niin myös hienot keskustelut kaikesta aiheeseen liittyvästä. Hyviä havaintoja, mielenkiintoisia mielipiteitä ja arvokkaita ahaa-elämyksiä. Taas on muutamaa vinkkiä kokeneempi ja parempi kuski. Kiitos kaikille!
Vastaa Viestiin